Spanplafond badkamer | ACD Spanplafonds

Spanplafond badkamer

Spanplafond badkamer

Een polyester spanplafond is een erg geschikt materiaal om te gebruiken in een badkamer. Het is vochtwerend, verkleurt niet, wordt niet beinvloedt door temperatuurverschillen en schimmelvorming is niet mogelijk door zijn unieke eigenschappen. Het spanplafond is een polyester geweven doek dat werd behandeld met een polyurethaan coating. Deze coating zorgt voor een extra bescherming van de kleur en kwaliteit van uw plafond.

Verlichting in de badkamer

Niet ieder type van verlichting mag geplaatst worden in een badkamer. Omwille van de dampen die ontstaan in een vochtige ruimte, wordt gekeken of de spot of lamp een bepaalde IP-waarde heeft. De afkorting IP staat voor ‘Ingress Protection’ en geeft een score voor de bescherming bij installatie en gebruik weer. De IP-waarde geeft aan in welke mate er en vloeistof kan binnendringen in een armatuur. Hoe hoger deze score is, hoe ‘dichter’ de armatuur is en hoe minder er vocht er kan binnendringen in het armatuur. Het spanplafond in een badkamer bevindt zich meestal in de zone waarbij verlichting met een IP-waarde van 44 geschikt is.

Verluchtingsroosters in spanplafond

Het inwerken van een verluchtingsrooster of ventilatiesysteem in een spanplafond in de badkamer vormt geen enkel probleem. De buis van de afvoer wordt precies op maat gemaakt met de exacte hoogte van het spanplafond. Na het spannen van het plafond kan de rooster heel eenvoudig geplaatst worden zoals in een standaard plafond.

Spanplafond badkamer

Verlicht spanplafond in badkamer

Een erg populaire keuze qua verlichting in een badkamer is naast het standaard spanplafond, een bepaalde lichtzone te creëeren met een gedeelte lichtdoorlatend spanplafond. Dit is een plafondtype waar LED verlichting wordt boven geplaatst. Dit kan zowel koude als warme LED verlichting zijn, maar ook verschillende kleuren (RGBW) behoren tot de mogelijkheden. Een verlicht plafond biedt een unieke meerwaarde aan uw badkamer. Onze verlichte spanplafonds zijn leverbaar in 30, 50 of 70% lichtdoorlatendheid. Tot slot is het mogelijk om een dim-systeem aan te sluiten op de verlichting, waardoor u de ruimte in alle omstandigheden optimaal kan belichten. ’s Ochtens wakker worden met een natuurlijk wit licht en ’s avonds ontspannen in uw badkamer met gezellig warm licht? Met een spanplafond kan het allemaal.

Is een spanplafond iets voor uw woning?
Neem vrijblijvend contact op of bezoek één van de toonzalen van de specialist in spanplafonds: ACD Spanplafonds.

Contacteer ons

{{ feedback.message }}

Door het versturen van dit formulier verklaar ik mij akkoord met het privacybeleid.

Vooraleer u dit formulier kunt verzenden, dient u de recaptcha te aanvaarden.

ONZE SHOWROOMS

Wij ontvangen u graag in één van onze showrooms voor een kennismaking. Zowel onze showroom in Antwerpen als Hoogstraten is enkel geopend na afspraak. Contacteer ons gerust om een moment af te spreken dat voor u past.

Pas nadat u met eigen ogen een polyester spanplafond heeft waargenomen, kan u de juiste keuze maken.

Antwerpen

Tabakvest 71
2000 Antwerpen

Open na afspraak

Hoogstraten

Sint Lenaartseweg 34B
2320 Hoogstraten

Open na afspraak
Gratis offerte