Spanplafond | ACD Spanplafonds

Spanplafond

Wat is een spanplafond?

Eigenlijk is dit een polyester geweven plafond. Vervolgens wordt het materiaal voorzien van een polyurethaan coating. Het plafond wordt strakgespannen tussen profielen. De enige randafwerking die u nog zal zien aan de zijkant is het profiel van 5mm.

Fijn, toch?

U bent op zoek naar een nieuw plafond en overweegt een spanplafond?

Een nieuw plafond laten plaatsen lijkt vaak een hele klus. U dient de bestaande situatie te verbeteren met behulp van een bezetter, gyprocbedrijf, een schilder,… Om nog maar te zwijgen over het aantal dagen dat u zal doorbrengen in een stoffige omgeving. Wanneer u kiest voor een spanplafond, kiest u voor een snelle, maar kwalitatieve oplossing. De werken worden uitgevoerd in één dag, zonder van uw woning een bouwwerf te maken.

Volledig afgewerkt in één dag
Ook geschikt in badkamer en keuken
Akoestisch/Warmte isolerend

Dankzij het voordeel op lange termijn, zal deze keuze kostenbesparend zijn. Daarnaast mag u niet vergeten, dat u uw plafond nooit meer zal hoeven te reinigen. Mede dankzij de stofafstotende laag waarvan uw polyester spanplafond voorzien is. Op gebied van verlichting kan alles worden in-en opgebouwd. Ook verluchtingssystemen, brandalarmen, en andere vormen geen enkel probleem.

Stofafstotend
Nooit meer schilderen
Installatie zonder afbraak

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte

Standaard Spanplafond

Onze klassieker! U kiest voor dit plafond wanneer u op zoekt bent naar een esthetische oplossing. Idéaal voor het wegwerken van barsten en scheuren.

Tevens bent u in de mogelijkheid om de plaats van uw verlichting te herzien. Of misschien wenst u uw ruimte op te frissen? Met een spanplafond kiest u alvast voor een oplossing op lange termijn.

Meer info

Akoestisch Spanplafond

Slechte akoestiek?

Dan is dit de meest esthetische oplossing voor uw probleem.

Al naar gelang de aard en grootte van het probleem, zal uw nieuw plafond voorzien worden van akoestische isolatie. Een slechte akoestiek wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van veel harde materialen zoals: tegels, glaspartijen, metaal, … Een veelvoorkomend probleem bij nieuwbouwwoningen van deze tijd.

Meer info

Lichtdoorlatend Spanplafond

Een lichtdoorlatend spanplafond is een plafond waar ledverlichting boven het spanplafond wordt geplaatst. Dit kan zowel koude als warme ledverlichting zijn, maar ook verschillende kleuren(RGBW) behoren tot de mogelijkheden.

Dit product biedt zonder twijfel een unieke meerwaarde aan uw interieur. Idéaal boven uw bureau, kookeiland, zwembad, in uw winkelpand, …

Meer info

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte

Wat zijn de voornaamste kenmerken van een spanplafond?

De kenmerken van een standaard spanplafond kan u hieronder terugvinden. Naast dit type, kan u bij ACD ook kiezen voor een akoestisch spanplafond. Een akoestisch spanplafond beschikt over dezelfde kenmerken als het standaard type, maar wordt voorzien van een groot akoestisch voordeel. Dit dankzij de meer dan 250 000 microperforaties per vierkante meter.

Productspecificaties spanplafond

 • Polyester geweven met polyurethaan coating
 • Mat
 • 15x sterker dan PVC
 • Lengte 50 meter
 • Brandattest M1 & B1
 • Mogelijk in verschillende kleuren
 • Onderhoudsvriendelijk: stofafstotende laag
 • Mogelijkheid tot bedrukking
 • A+ energielabel
 • Akoestische oplossing

Voordelen van een spanplafond

 • Volledig afgewerkt in één dag
 • Installatie zonder afbraak
 • Nooit meer schilderen
 • Ook geschikt in badkamer en keuken
 • Stofafstotend
 • Levenslang dezelfde uitstraling
 • Akoestisch/Warmte isolerend
 • Brandvertragend

Verlichting als één van de belangrijkste kenmerken

De verlichting is een belangrijk onderdeel van uw plafond. U kan uw huidige verlichting behouden, of kiezen voor nieuwe armaturen. Wij werken uitsluitend met ledverlichting van de hoogste kwaliteit. Naast in- en opbouwspots, behoren ook ledtegels, ledlijnen rails en verdoken ledverlichting tot onze mogelijkheden. U kan gebruik maken van een dimsysteem om sfeer te creëren op elk moment van de dag.

Idéaal voor zowel renovatie & nieuwbouw

Een spanplafond is de idéale oplossing voor zowel renovatie als nieuwbouw.  Ook is ons product uitermate geschikt om te gebruiken in badkamer en keuken. Dit hebben we te danken aan de microperforaties en verschillende behandelingen bij productie. Zo behoren zwembaden, wellnesscentra evenzeer tot onze mogelijkheden.

Renovatie
Meubels blijven staan
Geen afbraakwerken
In één dag geplaatst
Nieuwbouw
Langetermijnoplossing
Snel en efficiënt
Budgetvriendelijk

EXTRA INFORMATIE NODIG? EEN PLAATSBEZOEK? GEEF ONS EEN SEINTJE!

{{ feedback.message }}

Door het versturen van dit formulier verklaar ik mij akkoord met het privacybeleid.

Vooraleer u dit formulier kunt verzenden, dient u de recaptcha te aanvaarden.

Of wordt u liever opgebeld?

{{ feedback.message }}

ONZE SHOWROOMS

Wij ontvangen u graag in één van onze showrooms voor een kennismaking. Zowel onze showroom in Antwerpen als Hoogstraten is enkel geopend na afspraak. Contacteer ons gerust om een moment af te spreken dat voor u past.

Pas nadat u met eigen ogen een polyester spanplafond heeft waargenomen, kan u de juiste keuze maken.

Antwerpen

Tabakvest 71
2000 Antwerpen

Open na afspraak

Hoogstraten

Sint Lenaartseweg 34B
2320 Hoogstraten

Open na afspraak
Gratis offerte