Prijzen spanplafond

De prijs voor een spanplafond wordt berekend op basis van drie verschillende factoren:

1. Uit wat bestaat de bovenliggende constructie?

Het belangrijkste onderdeel van de plaatsing van een spanplafond is de plaatsing van de voorbereidende werken. Eerst wordt de ruimte voorzien van een bovenliggende constructie. Deze wordt bevestigd aan de bestaande muur of plafond. De zijkanten worden voorzien van een zeer dunne plafondprofiel. Hiertussen wordt het polyester spanplafond strakgespannen op kamertemperatuur.

2. Voor welk type spanplafond kies ik?

Bij ACD hebben we drie verschillende soorten spanplafonds:

Standaard Spanplafond

Het goedkoopste spanplafond is het standaard spanplafond. Al onze spanplafonds bestaan uit polyester. Deze doeken zijn eveneens voorzien van een polyurethaan coating. Deze behandeling zorgt  voor een antistatische laag op uw plafond. Concreet betekend dit dat stof en dampen geen invloed hebben op de kwaliteit van uw spanplafond. Dit zorgt ervoor dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Uw nieuwe plafond wordt op kamertemperatuur strak gespannen tussen onze speciale plafondprofielen.

Dankzij zijn veelzijdigheid kunnen we elke ruimte in uw huis voorzien van een ACD spanplafond.  Een badkamer of keuken vormen dus geen enkel probleem. Daarnaast is het een ideale oplossing voor onafgewerkte zolderruimtes die opgefrist dienen te worden.

Tevens kan u verschillende elementen in- en opbouwen. Inbouwspots, muziekboxen, verluchtingsroosters, rookmelders en lusters kunnen mooi geïntegreerd worden in een spanplafond. Deze werken nemen wij als vanzelfsprekend ook op ons.

Akoestisch Spanplafond

 Door te kiezen voor een akoestisch spanplafond, kan u uw akoestiek optimaliseren. Een akoestisch spanplafond is een zeer esthetische oplossing.

Wanneer geluidsgolven onze spanplafonds bereiken, zal een klein gedeelte hiervan weerkaatsen naar de ruimte. Een deel van de geluidsgolven zullen geabsorbeerd worden door het nieuwe spanplafond. Er dringt een deel van de golven door de spanplafond bekleding . Dankzij extra akoestische isolatie achter het spanplafond kunnen we het grootste deel van het geluid absorberen. Op die manier worden geluidsreflecties tegen gegaan in tegenstelling tot een standaard spanplafond. Heeft u een akoestisch probleem? Bekijk dan zeker de verschillende mogelijkheden van een akoestisch spanplafond.

Een akoestisch spanplafond heeft dezelfde uitstraling als een standaard spanplafond. Omwille van de extra competentie van dit type spanplafond, ligt de prijs iets hoger.

Lichtdoorlatend Spanplafond

Een lichtdoorlatend spanplafond is een plafond waar LED verlichting wordt boven geplaatst. De kleur van uw verlichting kiest u uiteraard zelf. Led-verlichting is mogelijk in allerlei kleuren (RGB), maar ook in warm wit en koud wit. Tevens kan u ervoor kiezen deze verlichting al dan niet te dimmen.

Een lichtdoorlatend spanplafond kan een unieke meerwaarde zijn in uw interieur. U kan hiervoor kiezen boven uw eettafel, kookeiland, doucheruimte, of waar dan ook.

U kan kiezen tussen drie verschillende typen lichtdoorlatende spanplafonds.

  •  30% lichtdoorlatend spanplafond
  •  50% lichtdoorlatend spanplafond
  •  70% lichtdoorlatend spanplafond

De prijs van uw spanplafond is hierbij afhankelijk van welk type plafond u kiest en welke voorkeur van verlichting u geniet. De prijzen variëren hierin dus zeer sterk.

Prijzen spanplafond

3. Kan ik mijn plafond ook isoleren met een spanplafond?

Bij het plaatsen van een spanplafond werken we onder het bestaande plafond. Hierdoor kan de ruimte tussen het bestaande plafond en uw nieuwe spanplafond benut worden. Hier kunnen we uw plafond voorzien van zowel warmteisolatie als akoestische isolatie.

De akoestische isolatie die we plaatsen is geluidsabsorberend en thermisch. Deze wordt gemaakt van deels gerecyclede polyestervezels. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. ACD geeft de voorkeur aan kwalitatieve materialen. De warmteisolatie die we plaatsen zijn PIR-platen van hoge kwaliteit die verkrijgbaar zijn in verschillende dikten, afhankelijk van de wensen van de klant.

Bovenstaande factoren zullen dus de prijs bepalen van uw spanplafond. Vandaar dat wij bij ACD Plafonds de voorkeur geven aan een vrijblijvend bezoek. Hier kunnen we samen de verschillende mogelijkheden bespreken en tot een gratis offerte komen die aan uw wensen voldoet.

Uiteraard blijven de voordelen die aanwezig zijn bij onze standaard spanplafonds, ook aanwezig bij onze akoestische spanplafonds:

  •  Brandvertragend
  •  Milieuvriendelijk
  •  Duurzaam
  •  Onderhoudsvriendelijk
  •  Vlotte plaatsing op kamertemperatuur
  •  Geen afbraakwerken noodzakelijk
  •  Mogelijk in iedere ruimte

De prijs van uw spanplafond is hierbij afhankelijk van welk type plafond u kiest en welke voorkeur van verlichting u geniet. De prijzen variëren hierin dus zeer sterk.

Is een spanplafond iets voor uw woning of horecazaak?
Neem vrijblijvend contact op of bezoek één van de toonzalen van de specialist in spanplafonds: ACD Spanplafonds.

Contacteer ons

{{ feedback.message }}

Door het versturen van dit formulier verklaar ik mij akkoord met het privacybeleid.

Vooraleer u dit formulier kunt verzenden, dient u de recaptcha te aanvaarden.

ONZE SHOWROOMS

Wij ontvangen u graag in één van onze showrooms voor een kennismaking. Zowel onze showroom in Antwerpen als Hoogstraten is enkel geopend na afspraak. Contacteer ons gerust om een moment af te spreken dat voor u past.

Pas nadat u met eigen ogen een polyester spanplafond heeft waargenomen, kan u de juiste keuze maken.

Antwerpen

Tabakvest 71
2000 Antwerpen

Open na afspraak

Hoogstraten

Sint Lenaartseweg 34B
2320 Hoogstraten

Open na afspraak
Gratis offerte