Spanplafond plaatsen

Een spanplafond is een product dat geplaatst dient te worden door een ervaren vakman. Net om die reden, werken wij met vaste medewerkers. Zij zijn dag in dag uit bezig met het plaatsen van spanplafonds of wandbekleding en weten precies wat het resultaat dient te zijn.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een plafond dat geplaatst wordt tussen klemprofielen. Het materiaal van de bekleding bestaat uit polyester, voorzien van een PU-coating. Dit maakt uw plafond antistatisch. Geen reiniging of schilderwerk meer nodig dus!

Soorten spanplafonds

Standaard spanplafond

Dit plafond is het meest voorkomende type van spanplafond. Zeker wanneer u op zoek bent naar u op zoek bent naar een strak, wit plafond is een standaard spanplafond de meest geschikte keuze. U krijgt hier bovenop de garantie nooit meer bang te hoeven zijn voor barsten en scheuren. Het plafond is verkrijgbaar in verschillende standaardkleuren. Zo kan u kiezen voor wit, gebroken wit en zwart. Uiteraard is het standaard kleurengamma nog een stuk uitgebreider. Vraag hiernaar bij de opmeting.

Akoestisch spanplafond

Het akoestisch spanplafond beschikt over dezelfde voordelen als het standaard spanplafond met als extra voordeel het akoestische resultaat. Dankzij de meer dan 250 000 microperforaties, is het plafond in staat uw geluidsgolven op te vangen en te absorberen. Dit maakt communicatie en geluid in uw ruimte extra aangenaam. Een akoestisch spanplafond plaatsen kan noodzakelijk zijn wanneer u in uw woning gebruik maakt van verschillende harde materialen (vb. glas, tegels, beton,…)

Lichtdoorlatend spanplafond

Een lichtdoorlatend spanplafond is een transparante versie. Dit kan gebruikt worden onder bestaande daglichtkoepels. Maar we zijn ook in de mogelijkheid een valse daglichtkoepel na te bootsen. Hier maken we gebruik van ledverlichting boven de bekleding. Dit type wordt vaak gebruikt boven een kookeiland, bureel, douche, zwembad,…

Voordelen van een spanplafond

 • Volledig afgewerkt in één dag
 • Installatie zonder afbraak
 • Nooit meer schilderen
 • Ook geschikt in badkamer en keuken

 • Stofafstotend
 • Levenslang dezelfde uitstraling
 • Akoestisch/warmte isolerend
 • Brandvertragend

Kan ik overal een spanplafond plaatsen?

Een spanplafond kan geplaatst worden in iedere denkbare ruimte.

 • Woonkamer – Voor het strakke plafond
 • Keuken  – Dampen maken geen schijn van kans
 • Badkamer – Idéaal in vochtige ruimten
 • Berging – Perfect om snel enkele nutsvoorzieningen te verbergen
 • Bureel – Akoestisch comfort verbeteren met een akoestisch spanplafond

Een plafond voor uw nieuwbouw of renovatie?

Een spanplafond wordt zowel gebruikt in nieuwbouw als renovatie. In uw nieuwbouwproject kan een spanplafond budget -en tijdbesparend zijn op onderliggende afwerking. Voor uw renovatie is een spanplafond de meest nette en vlotte plaatsing van een nieuw plafond. Zo zal u bij de plaatsing weinig tot geen hinder ondervinden.

Een snel geplaatste en uiterst kwalitatieve, duurzame oplossing!

Zelf een spanplafond
plaatsen?

Een spanplafond is een product waar echte vakkennis voor nodig is. Het is dus geen plafond dat u als doe-het-zelver kan plaatsen. ACD staat u graag bij met advies, de juiste opmeting en de uitvoering van de werken.

Ontdek onze werkwijze

Kostprijs van een spanplafond

De prijs van uw spanplafond is afhankelijk van het type plafond. Eveneens zal de constructie mee de prijs bepalen. Om die reden komen wij graag vrijblijvend bij u langs, om een gratis en correcte prijsofferte op te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Gratis offerte